Ветеранът в отбора на Литекс сърбинът Небойша Йеленкович, който игра за българския национален тим, говори пред за предстоящата контрола между "А" отборите на България и Сърбия, както и за своя клубен отбор Литекс. "Очаквам двубоят на стадион "Васил Левски" да завърши хикс. Предполагам, че ще стане добър мач, въпреки приятелския характер на срещата", смята защитникът на Литекс Небойша Йеленкович.

"Има контузени футболисти в сръбския национален отбор. Заради това няма да дойде силно игралия в ЦСКА (Москва), а сега и в Ювентус Милош Красич. Очаквах обаче да дойде Деян Станкович. И все пак, на "Васил Левски" ще видим съотборникът на Бербатов от Манчестър Юнайтед Неманя Видич, както и Бранислав Иванович от Челси. Интересно ще е да се види също така Адем Ляич от Фиорентина, който е много талантлив млад футболист", говори Йеленкович за състезателите, които води треньора Владимир Петрович - Пижон.

"Този път няма как да стане мач като последния в Сърбия, в който домакините тогава биха с изразителното 6:1. Това не означава обаче, че ще стане скучен мач. За случая с Домовчийски нещата са ясни. Каквито и мачове да има с Херта и колкото и важни и трудни да са те, все пак националния отбор е над всичко. А още от времето, когато беше треньор в Партизан помня, че Матеус държеше на желязна дисциплина и железни принципи.

Ако някой играч се опитваше да не спазва това, което казва германецът, просто забравяше за титулярно място, а понякога и за самия отбор. Така, че нищо чудно Валери да види националния тим на България отново чак, когато Матеус си тръгне", коментира случая с играча на Херта сърбинът. "Питате ме какви чужденци могат да играят в националния тим на България. Българи и сърби имат еднакъв манталитет и в тези държави вървят играчи, които са съответно българи и сърби.

Евентуално, както ние с Янкович играхме за вашия национален отбор, може да се направи компромис. Но ние добре познаваме вашия манталитет. Дори и някой африканец или бразилец да има възможност да играе за вас или за нас ще му е трудно, защото той има друг манталитет и други навици. В Сърбия имаше един период, в който се говореше за бразилеца Клео да облече националната фланелка на Сърбия. Но не се получи. Защото едно е да играеш добре за клубния отбор Партизан или преди това за Звезда, а съвсем друго за националния тим", разсъждава Йеленкович.

Звездата на Литекс коментира и актуалните неща около клубния му тим. "Смешно ми е като чуя, че в Литекс се правело организация да ставаме шампиони. Та ние втора година сме най-добри. Когато от Левски печелят мачовете си по втория начин не казват нищо, а търсят под вола теле за наши мачове и надават вой до небесата. Какво от това, че играем през пролетта с повечето софийски отбори в София, а само с ЦСКА в Ловеч. Въобще не ме е страх от тези срещи.

За мачовете с Жилина и Дебрецен си имам обяснение защо не сполучихме. Срещу словашкия тим на техен терен ни вкараха гол и след това дойде измислен червен картон на Ивелин Попов и ни оставиха с десет души. Срещу Дебрецен имахме очи в очи четири положения, които ако ги бяхме вкарали, щяхме да се класираме. Тренирам здраво. Ще продължа по същия начин и през зимната пауза и се надявам, че от пролетния сезон ще се включа в игра за отбора", казва Йеленкович.