Манчестър Юнайтед окупира върха в група „С" на Шампионската лига, след като се наложи с класическото 3:0 над Бурсаспор в Турция. В състава на гостите като титуляр започна Димитър Бербатов, който остана на терена през всичките 90 минути, но не съумя да се разпише. На вратата на домакините от Бурса и в този мач бе Димитър Иванков.

Срещата на стадион „Ататюрк" в Бурса започна доста равностойно, а домакините също имаха своите шансове в първите минути. Постепенно обаче „червените дяволи" започнаха да контролират повече топката и положенията пред вратата на Димитър Иванков не закъсняха. В 11-ата минута Бербатов реши да изпробва реакциите на адаша си на вратата на домакините, но Иванков се справи и улови. В края на полувремето Джи Сунг Парк можеше да открие, но пропусна целта.

Втората част започна кошмарно за домакините. Още в 48-ата минута Майкъл Карик намери Дарън Флетчър в наказателното поле, а футболистът на Юнайтед с техничен удар по земята откри резултата. След този гол натискът на гостите се засили, а домакините се задоволиха основно с удари от далечна дистанция, които по никакъв начин не затрудняваха Ван дер Саар. Така се стигна до 73-ата минута, когато Габриел Обертан отлично финтира защитник на Бурсаспор и заби топката  в горния ляв ъгъл на Иванков. Само 4 минути по-късно всичко свърши. Резервата Бебе се измъкна отлично от защитата и стреля покрай Иванков за крайното 3:0. В последната минута Митко Бербатов пропусна да се разпише с удар от близо.

ЗА ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ВИЖТЕ ТУК!