Последната една година беше най-напрегната и стресираща за Илон Мъск за целия му живот.

В интервю с New York Times, продължило над един час, Мъск направи своеобразна равносметка на нещата, които не са му позволявали да спи, и си позволи да бъде по-емоционален от обикновено.

Несполуките на СЕО-то на Tesla започнаха още с проблемите в производството на Model 3, а след това еволюираха в провала на Model X през март тази година. Това постави основателят на SpaceX и PayPal в некомфортна позиция не само пред медиите, но и пред инвеститорите и потребителите.

Tesla има проблеми и със соларните си покриви

Tesla има проблеми и със соларните си покриви

Още неприятни новини за Мъск

През юли Мъск се опита да е щедър и отзивчив, и построи специална подводница, за да се опита да спаси заседналите в пещера в Тайланд хора. Малко след това се оказа, че подводницата няма да е нужна, а Мъск нарече един от гмуркачите-спасители педофил.

Падението на Илон Мъск

Падението на Илон Мъск

Какво се случва с милиардера

Съвсем наскоро пък милярдерът обяви в Twitter, че обмисля да направи Tesla частна компания, като заяви, че вече е уговорил финансиране от Саудитска Арабия за тази си стъпка. Преди 3 дни обаче стана ясно, че подобни официални уговорки не съществуват и компанията остава на борсата.

По всичко личи, че авторитетът на Мъск лека по лека се пропуква, но е важно да отбележим, че самият той го съзнава. В интервюто си за американския вестник бизнесменът признава, че изминалите 365 дни са били "най-трудните и болезнени" в целия му професионален път.