Новината, че Ридли Скот замисля своеобразно продължение на "Гладиатор", зарадва много хора. Все пак оригиналният филм е носител на пет Оскара, саундтракът на Ханс Цимер - най-продаваната филмова музика, и дори не броим милионите разплакани зрители след края му.

"Гладиатор" 2, Ридли Скот, Пол Мескал и как актьорът получи главната роля в продължението

Кой ще замени Ръсел Кроу в продължението на "Гладиатор"

Чудесен избор, според нас

И ето че звездата на "Гладиатор" реши да разкаже какво знае за предстоящия филм. Направи го по време участието си в подкаста Fitzy and Wippa, където съобщи, че дори е бил на вечеря по този повод с режисьора.

"В общи линии знам каква ще е историята. Ако си спомняте, имаше едно хлапе, което искаше да победи гладиатора, след което последва прословутият монолог: "Моето име е." Въпросното хлапе е пораснало и сега е император", обяснява Ръсел Кроу.

Той допълва, че не знае какво още ще има във филма, но уточнява: "Това не е римейк. Не е и директно продължение. Не е нещо като ето какво се случи 30 години по-късно." С две думи: 58-годишният актьор не ни разкрива нищо за сюжета. Явно наистина ще трябва да изчакаме началото на снимките, за да разберем.