В последната година гледахме няколко доста различни един от друг филми на Ридли Скот: възходът и падението на моден гигант в "Домът на Gucci", средновековна история в "Последният дуел", а от скоро можем да гледаме и сериалът Kaleidoscope, където Скот е изпълнителен продуцент.

Kaleidoscope, Netflix и с какво е по-различен новият криминален сериал на платформата

Кой е новият криминален хит на Netflix

Различен, “цветен” и базиран на истинска история

Историята, към която той винаги е искал да се завърне обаче, е "Гладиатор". И по всичко личи, че след години обмисляне, това наистина ще се случи. Защото режисьорът не само работи по "Гладиатор 2", но и вече е намерил актьорът за главната роля.

И това е Пол Мескал - чудесен ирландски актьор, пред когото се отвориха много врати след участието му в сериала "Нормални хора" по едноименния роман на Сали Руни. Слуховете твърдят, че за ролята в "Гладиатор" той е успял да пребори Остин Бътлър, Ричард Мейдън, Тимъти Шаламе и Майлс Телър.

Официалната информация за продължението получаваме от Deadline, които твърдят, че след информацията, че такова със сигурност ще има, редица известни актьори са пробвали късмета си с Ридли Скот. Очевидно само на 26.-годишния Мескал му се е получило.

Снимка 600876

Източник: GettyImages

Физиката му определено играе ключова роля за избора му, а ето и каква ще е историята. Пол Мескал ще е Луциус - син на Лусила (Кони Нилсън) и племенник на Комод (Хоакин Финикс) от оригиналния филм. В "Гладиатор" 2 той вече е пораснал мъж, а Максимус (Ръсел Кроу) продължава да е неговия герой.

Говори се, че подготовката за снимките на филма вече текат в Мароко. Повече подробности обаче не са ясни.