Според анализатори, представеният през миналата седмица смартфон Samsung Galaxy S4 не е устройство, което “променя правилата на играта”, съобщава PixelMedia.bg. Пуснатият в отговор на Apple iPhone 5 продукт вероятно ще загуби по продажби от очаквания през лятото iPhone 5S, смятат те.

Анализаторът от Topeka Capital Markets Брайън Уайт счита, че една от силните страни на Galaxy S4 е дисплеят с плътност на пикселите 441 ppi, което е повече от на iPhone 5 (326 ppi). Но в останалото той нарече смартфона “по-тежък, по-дебел и по-тромав” в сравнение със смартфоните на Apple.

Експертът отбелязва, че iPhone 5 е с 18% по-тънък и с 20% по-лек от своя предшественик iPhone 4S. В същото време Samsung е постигнала само 8% намаление на дебелината и 2% намаление на теглото в сравнение с Galaxy S III.

Що се касае до пластмасовия корпус на Galaxy S4, “той изобщо не може да се сравнява с алуминиевата конструкция на iPhone 5”. “Учудвам се как анализатори и медии говорят, че иновациите в Apple са свършили и че Samsung е по-иновативна. Това са глупости”, - заключава Уайт.

Разочарован от Galaxy S4 е и Джин Манстър от Piper Jaffray. След анонса на новия смартфон той заяви, че според него в сегмента на смартфоните от висок клас Apple остава засега без сериозни конкуренти.