По данни на различни анализатори, приблизителният пазарен дял на музикалните плейъри iPod към момента е 73.8 процента, като общият брой продадени устройства се доближава до 250 милиона. Около 50 милиона са продадени на нови клиенти.

Към текущата линия (4GB сребърен и черен) на определяния като най-малкия в света музикален плейър и първият, който може да ви говори, iPod shuffle, се добавят нови цветове и модели. iPod shuffle вече ще се предлага в обем от 2 и 4GB в 5 различни цвята - сребърен, черен, зелен, син и розов.

iPod nano вече са с по-голям екран с размер от 2.2-инча, както и  нови функции като вградена видеокамера, вграден високоговорител и микрофон, отдавна очакваното FM радио и вграден педометър (брояч на крачки), с чиято помощ заедно с Nike спортния комплект датчик и маратонки, може да се наслаждавате на музиката докато спортувате и да определите колко калории неусетно сте изразходвали.

Обем, обем, обем - около 40 000 песни. С тези думи накратко може да се характеризира новият iPod classic, който се предлага в цвят сребърен и черен с обем на паметта от 160GB.

Най-бързо растящият по популярност модел (20 милиона продадени устройства) iPod touch вече ще ви изведе до неподозирано ниво на забавление. С новата операционна система iPhone OS 3.1, iPod touch е с до 50% по-бърз от своите предшественици.

Музика, която управлявате с гласови команди, невероятното качество, с което възпроизвеждате видео, мощни игри. Благодарение на технологията Open GL ES версия 2.0, ще може да се потопите в нереалния свят на звука и образите.

И не само това, с iPod touch ще носите най-малкия компютър във вашия джоб. Wi-Fi връзка, контакти, браузър, електронна поща . . . и с над 75 000 приложения за инсталиране от електронния магазин iTunes, iPod touch се превръща в устройство, без което не можете.

iPod touch се предлага в два модела с размер на паметта от 32 и 64GB в комплект със слушалки с дистанционно управление и микрофон.

В България новите модели ще могат да бъдат закупени след около 10 дни.