Компанията Apple разкри по-рано днес последното поколение на култовия си iPhone, съобщава pcceni.bg. Вероятно разочароващо за някои фенове на ябълките, то не става дума за изцяло ново поколение на джаджата.

Новият модел ще се нарича iPhone 4S, като ще представлява подобрена версия на оригинала. От една страна, шасито ще е същото, като ще е наличен и познатият 3.5-инчов Retina дисплей в резолюция 640 на 960 пиксела.

Въпреки това, новостите не са малки. Основната от тях е наличието на чип Apple A5, притежаващ двуядрен процесор на 1 GHz, както и двуядрен графичен ускорител. Камерата на устройството също е подобрена, като е 8 MP, има специална технология за по-качествено снимане при малко светлина, както и възможност за запис на 1080p филмчета.

Освен това, батерията на iPhone 4 е подсилена , като джаджата вече може да издържа до 9 часа Wi-Fi сърфиране в интернет и до 6 часа в 3G режим; до 8 часа разговори в 3G и до 14 часа разговори в 2G режим.

Самото устройство ще е налично на пазара много скоро – още следващата седмица. Традиционно, премиерата ще е в САЩ и други избрани пазари на Apple, като у нас джаджата ще се появи по-късно.