След като бяха пуснати Apple iPhone 4S и iOS 5, се появиха данни за проблеми с не особено дълъг жизнен цикъл на батерията на този смартфон, съобщава gsmreview.bg. Мнозина потребители са съобщили, че новият телефон се представя значително по-зле в това отношение от вече поостарелия iPhone 4. В момента от компанията Apple потвърждават, че някои клиенти имат проблеми с батерията на телефона си при използване на операционната система iOS 5.

В свое изказване пред сайта All Things D екипът на американската компания е споделил следното: „Малък брой клиенти са се оплакали от по-кратък от очаквания жизнен цикъл на батерията при своето iOS 5 устройство. Открихме някои бъгове, които оказват влияние върху жизнения цикъл на батерията и ще пуснем в предстоящите няколко седмици софтуерен ъпдейт, който да премахне тези затруднения".

От компанията не разкриха повече данни в тази насока. Тук могат да бъдат отчетени две неща: първото е, че не се открива проблем при самия iPhone 4S, а при софтуера iOS 5, който е използван за него и второ - че американският производител ще предложи начин за отстраняване на проблемите в предстоящите няколко седмици. Макар от Apple да не уточняват с какво са свързани бъговете, то много потребители са открили, че при настройване на услугите, свързани с местоположението , както и на уведомленията, то това се отразява положително на жизнения цикъл на батерията. Следователно от екипа на компанията трябва да насочат вниманието си към оптимизиране на именно тези функции.