Новата AXIS 233D предлагапрогресивно сканиране, 35-оптично и 12-кратно цифрово увеличение, бърза и прецизна механика за панорама/наклон и широк динамичен диапазон за високо качество на картината, съобщават от ComputerWorld.bg.

Устройството е предназначено за нуждите на системите за сигурност, като тези по летища, пристанища, стадиони и казина, където е необходимо изображенията да са с ясен детайл и да могат да се проследяват движещи се обекти от голямо разстояние.

AXIS 233D е първата куполна камера за прогресивно сканиране, която в комбинация с вградения електронен стабилизатор на картината, намалява трептенията на камерата, предизвикани от минаващия наблизо трафик или вятър.

Камерата е снабдена с нова функция, която позволява лесно и бързо увеличение на определена част от кадъра. Удобна е и технологията „E-flip", която автоматично обръща картината на 180º, когато се проследява ходещ човек, минаващ под купола.

Куполната камера може да заснема 25/30 кадъра в секунда във видео формат с всички резолюции при MPEG-4 или Motion JPEG компресии.

Тя разполага също с видео детектор на движение, двуканално аудио, аларма, известяваща наличието на звук, заснемане по предварително зададен график или при определено събитие; 4 външни входа, които могат да бъдат използвани за задействане на аларма или запис, и четири изхода с възможност за контрол над управляеми врати и осветление.