спамАзия е континентът, от който е бил разпратен най-много спам за последната година. Това твърди проучване на компанията Sophos, цитирано от pcceni.bg.

Така Азия със своя 35% дял успява да измести предишният лидер Европа, като нашият континент е на второ място с генерирани 32% от световния спам. На трето място пък е Северна Америка със 17.3%. Ако става дума за генериран спам по държави, лидери са САЩ с 13.7% от световния спам.

Любопитно е, че въпреки разрастването на социалните мрежи като Facebook и Twitter и мобилните платформи в лицето на iOS, Android и др., то количеството на спама е намаляло в последната година. Все пак, това си остава един от сериозните проблеми във виртуалното пространство, коментират от pcceni.bg.

Докато спамът продължава да носи печалби на спамерите, това ще продължи да бъде глобален проблем", заяви Греъм Клули от Sophos. „За да се борят със спамерите, компютърните потребители е не просто задължително да използват постоянно ъпдейтнат антивирусен софтуер, но и да не купуват продукти, рекламирани от спам", категоричен е той.