Международният съюз по далекосъобщения/МСД/ обяви официално, че България е избрана за домакин на Европейското телеком изложение през 2007 година.

В приключилата процедура за преценка на кандидатите, България е предпочетена поради високото ниво на развитие на сектора и правителствената подкрепа на национално ниво.

Предстоящото изложение и форум по телекомуникации на МСД, което обещава да бъде витрина на последните достижения на индустрията на информационните и комуникационните технологии (ИКТ), ще се проведе в София от 3 до 6 декември 2007 година.

Според данните на Съюза, през 2005 г. европейският регион показва най-високата степен на либерализация и конкуренция в световен мащаб в сектора на телекомуникациите.
Заедно с променящия се политически климат, подпомаган от нарастването на пазара и либерализацията, както и източното разширение на ЕС, в региона на Югоизточна Европа се откриха редица нови възможности за търговия и инвестиции, посочват от МСД.

С централно изложение, представляващо витрината на последните ИКТ иновации, плюс форум, фокусиран върху ключови въпроси, политики и технологии, укрепващи растежа в рамките на Европа, Европейското изложение и форум по телекомуникации на МСД ще бъде ключовото ИКТ събитие за региона през 2007 година.