На 8 август 2006 г. официално отвори врати Сграда 1 на Бизнес Парк Варна, сочен като най-модерният високотехнологичен комплекс в Източна България, съобщават от IDG.BG.

Той ще се състои от девет сгради, разположени на обща разгърната площ от 120 хиляди квадратни метра. Цялостното изграждане на комплекса трябва да приключи в рамките на четири години.

Бизнес Парк Варна е най-големият инвестиционен проект в региона, като вложените средства ще надминат 50 милиона евро.
Комплексът има амбициите да стане "деловото лице" на Варна и да държи водещата позиция на пазара на офисни площи в Източна България.

Новооткритата Сграда 1 на комплекса осигурява 14 300 кв.м. разгърната застроена площ за съвременни офис-пространства клас А, от типа "open space", като всеки детайл от интериора, строителните и техническите решения са базирани на най-високите стандарти.
Материалите и оборудването са от реномирани световноизвестни компании.

Сградата има модерна система за климатизация, която непрекъснато подава свеж въздух към офисите и общите площи; енергоспестяващо осветление; специална озвучителна система; електронен контрол на достъпа; висок стандарт на охрана и безопасност с 24 часово видеонаблюдение.
Комплексът се намира на 7 минути от центъра на морската столица и в близост до Международно летище "Варна".

Бизнес Парк Варна разполага с независима енергийна и телекомуникационна обезпеченост, включително IP телефони на всяко работно място и високоскоростен интернет. Над 1 500 са подземните и надземните места за паркиране, а зелените площи заемат 22 хиляди квадратни метра.