Бизнесмен на посещение в Германия наблюдавал на видео как крадец обира дома му, намиращ се в град Гуаруджа, Бразилия, съобщават от TechNews.bg.

Човекът успял да алармира полицията, която нахлула в къщата и арестувала престъпника, точно когато той пробвал дрехи на собственика.

Той бил в град Кьолн, Германия през този уикенд, когато получил на мобилния си телефон предупреждение от охранителната система. Системата била инсталирана във вилата му в град Гуаруджа, на 87 км южно от Сао Паоло.

Включил лаптопа си и през Интернет видял на живо крадеца в действие. Обадил се веднага на съпругата си, която не била в къщата, но позвънила в местния полицейски участък.
Жената описала с подробности крадеца и посочила къде точно в къщата се намира той в момента, в който полицаите я обкръжили.

Крадецът използвал стълба, за да проникне в къщата. Когато полицаите дошли, заварили купчина от вещи, сред които и стерео система, на пода в кухнята. Престъпникът останал изненадан, когато разбрал, че през цялото време е бил наблюдаван от камери, свързани към Интернет.