До сега мобилната операционна система Android поддържаше широк диапазон от устройства и техните екрани. Решението на Google може да се намери, както на устройства с 1,5-инчов екран, каквито могат да се намерят в умните часовници, така и на таблети с доста по-големи дисплеи и много по висока резолюция, съобщава PixelMedia.bg.

Старата версия на операционната система поддържаше работа със 120 ppi до 480 ppi, каквито устройства могат да се намерят на пазара в момента. Интересното тук е, че след излизането на новата Android 4.3 Jelly Bean oт компанията са заложили доста сериозно увеличение на този параметър.

На практика от компанията правят предположение, че до две година на пазара ще има устройства с до 640 ppi резолюция (XXXHDPI, extra extra extra high). В кода на операционната система се вижда, че тя ще може да бъде използвана на екрани 4K UHD (3840 х 2160).

На практика  разкритията в операционната система на Google показват, че от компанията очакват в близката година или две на пазара да се появят 7-инчови таблети с резолюция 3424х2140, което се доближава сериозно до 4K UHD.