Големите медийни компании традиционно се изказват доста остро по повод на пиратството в интернет. Изненадващо, в свое скорошно интервю, програмният президент на HBO Майкъл Ломбардо твърди, че нелегалните свалания на популярни сериали всъщност са форма на ласкателство, пише PixelMedia.bg.

„Вероятно не трябва да изричам тези думи, но това е вид комплимент“, казва Ломбардо. Той говори за огромния интерес, който предизвиква в торент сайтовете хитовият сериал Игра на тронове. „Пиратството е нещо, което идва в резултат на всяко много успешно шоу“, добавя той.

Ломбардо разкрива и друг доста любопитен факт – че нелегалното сваляне на Игра на тронове не намалявало официалните продажби на DVD и Blu-Ray носители.

„Интересът все още е висок. Със сигурност пиратството не е оказало негативно влияние при продажбите на DVD-та“, разкрива Ломбардо.

Сериалът Игра на тронове е бил телевизионното шоу с най-много нелегални сваляния през 2012 година. Всеки негов епизод е бил пиратстван от средно 4.3 милиона души. Но очевидно това не е считано за нещо вредно от продуцентите на сериала HBO… дори напротив.