Подразделението на HP за Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) и Junior Achievement-Young Enterprise (JA-YE) Europe учредяват нова награда за насърчаване на млади предприемачи към отговорно бизнес мислене. Първото такова отличие ще бъде връчено по време на годишния конкурс на Junior Achievement-Young Enterprise "Най-добра ученическа компания на Европа" 2006, който ще се проведе в Интерлакен, Швейцария в партньорство с Европейската комисия, съобщиха от IDG.BG.

Ученическата компания Бетър джуниър, създадена в Държавна финансово-стопанска гимназия Интелект, гр. Плевен, спечели приза Най-добра ученическа компания 2006 на България, организиран от Джуниър Ачийвмънт България, и ще представи страната ни в този престижен конкурс. Тя има шанса да се състезава с представителите на 28 страни от Европа за отличието на HP " Отговорен бизнес".

Наградата на HP за "Отговорен бизнес" има за цел да отличи млади предприемачи, обучаващи се по програмите на Junior Achievement-Young Enterprise (JA-YE) в Европа, Близкия изток и Африка за проявени лидерски умения и отговорно към обществото бизнес поведение.

През първата година, HP и JA ще имат задачата да разработят инструменти за повишаване на знанията (уебсайтове, менторски програми и т.н.), както и модули за онлайн-обучение, които ще помогнат на учениците да научат повече за корпоративната и социална отговорност в десетте страни-участнички в конкурса (България, Чехия, Германия, Ирландия, Италия, Полша, Румъния, Словакия, Швеция и Великобритания). Освен това, доброволци от HP ще бъдат на разположение на учениците от региона на Европа, Близкия изток и Африка и ще им предоставят съвети как да направят бизнеса си по-социално отговорен и по-благоприятен за околната среда.