Екипът на HTC представи Sensation XE, съобщава gsmreview.bg. Смартфонът притежава 4.3-инчов nHD S-LCD екран, двуядрен процесор с тактова честота от 1.5GHz, 8-мегапикселова камера, технология Beats Audio, както и най-нов Android и Sense софтуер.

HTC Sensation XE е базиран на същия Qualcomm MSM8260 Snapdragon чипсет, използван и за HTC Sensation, но двуядреният му процесор е значително по-мощен. Подобно на Sensation, новият смартфон има RAM памет с капацитет от 768 MB, графичен процесор Adreno 220, операционна система Android 2.3 Gingerbread, както и потребителски интерфейс HTC Sense 3.5.

HTC Sensation XE е първият смартфон на тайванската компания, който ще носи означението Beats Audio. Той ще се предлага с нови Beats слушалки.

Моделът е оборудван с 8-мегапикселова камера, която снима неподвижни снимки и видео запис с резолюция от 1080p. Разполага също с двойна LED светкавица, както и с предна VGA камера.

HTC Sensation XE има четирибандови GSM възможности, двубандови 3G възможности с поддръжка на HSPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 3.0 свързаност, както и FM радио. Снабден е с 3.5 мм аудио жак, microUSB порт и microSD слот за карти.

Sensation XE не е моделът Runnymede, за който се говори доста в момента. Очаква се HTC Sensation XE да се появи през четвъртото тримесечие на тази година, но засега няма данни за цената му.