Това е поредното признание за компанията, която е известна с реализирането на успешни ИТ проекти не само у нас, а и в Европа и САЩ, съобщават от ComputerWorld.bg.

Рила е третата българска компания, придобила статут „Oracle Certified Advantage Partner". През септември тази година най-високото ниво в йерархията на „оракула" бе покорено и от Фадата и Технологика.

Рила Солюшънс има богат опит във внедряването на комплексни информационни системи, базирани на продуктите на Oracle. В компанията работят повече от 10 сертифицирани специалисти с международно признатия сертификат на Oracle (OCP- Oracle Certified Professional). Специалистите от фирмата работят не само с технологичните продукти, a и с бизнес-приложенията на Oracle - Oracle E-Business Suite.

За да отговори на високите изисквания на това ниво от сертификационната програма на Оracle, фирмата партньор трябва да покрие широк спектър от изисквания по отношение на квалификацията и опита на техническите експерти и специалистите по продажби в различните продуктови линии на Oracle.

Допълнително условие е наличието на успешни внедрявания и проекти, базирани на продуктите на Oracle и обем продажби. "За нас Oracle e основен партньор и ние смятаме и за в бъдеще да градим успешно и ползотворно сътрудничество", коментира Мирослав Илиев, изпълнителен директор на Рила.

Името на Рила Солюшънс се свързва с един от най-мащабните ИТ проекти в България през последните години, а именно внедряването на Пилотна Логистична Система за Българската Армия.