Първата платформа на Intel, разработена специално за здравеопазването - МСА, е важна крачка в усилията на компанията да осигури на клиничните специалисти пълната информация за пациентите в реално време, съобщават от PCWorld.bg.

МСА осигурява на медицинските сестри достъп до актуализираните досиета на пациентите, така че състоянието на пациента да се документира веднага. Това улеснява клиничната работа и същевременно намалява натоварването на персонала с административни задачи.

Някои от характеристиките на Motion С5 включват: безжична връзка за достъп до актуализираната информация за пациента; технология за идентификация на радиочестотите (RFID) за бързо свързване; цифрова камера за данните за развитието на заболяването, за да се следи лечението и Bluetooth-технология за улесняване на регистрирането на жизнените показатели на пациента.

Като част от решението, Intel и Motion Computing работиха заедно с електронния медицински регистър (EMR) и други компании за клиничен софтуер, за да настроят приложенията си, които да бъдат използвани за МСА.

Медицинските сестри и лекарите оцениха интегрираното управление, незабавното действие по всяко време, осигуряващо достъп до сигурна информация за пациента, както и лесната замяна на батериите за по-дълга употреба.