INTRACOM IT SERVICES започна внедряването на два важни проекта за ъпгрейда на системата Taxisnet на гръцкото Министерство на икономиката и финансите, съобщиха от компанията.

Проектът "Taxisnet - Приложения" е ключов за министерството, тъй като засяга предоставянето на данъчни услуги през Интернет. Бюджетът на проекта е 1,7 млн. евро, а срокът за изпълнение е 15 месеца.

Проектът е за Главна дирекция "Информационни системи" (ГДИС) и включва разработване на софтуерни приложения за предоставяне на електронни данъчни услуги, управление на информация и съдържание, осъществяване на миграция (прехвърляне на данни от една система към друга) и обучение на персонала на ГДИС, както и въвеждане на системата в продуктивна експлоатация. Освен това договорът предвижда провеждане на редица изследвания, като план за приложение, сигурност, информация за гражданите, и създаване на контактен център.

Вторият проект "Taxisnet - Локални мрежи в отдалечени пунктове на Националната мрежа на Министерството на икономиката и финансите" засяга ъпгрейда на инфраструктурата на локалните мрежи за периферни услуги на министерството, което ще позволи да се използват съвременните приложения и услуги (мрежови, телематични и др.), внедрявани успоредно под контрола на Главна дирекция "Информационни системи". Бюджетът на проекта е 1,7 млн. евро, а срокът за изпълнение е 15 месеца.

Тези две последни поръчки от страна на Information Society SA допълнително заздравяват дълготрайното и успешно сътрудничество на ИНТРАКОМ IT SERVICES и Министерството на икономиката и финансите на Гърция.