Интраком България ще даде пълни стипендии за ИТ обучение в института "Атински информационни технологии" (AIT).

AIT е образователен и изследователски център в Гърция, който работи в тясно сътрудничество с американския университет за компютърни технологии "Карнеги Мелън", съобщават от компанията.

Интраком ще предостави стипендии за две магистърски програми - по "Информационни и телекомуникационни технологии" (MSITT) с продължителност 12 месеца и по "Информационни мрежи" (MSIN) с продължителност 16 месеца, както и две стипендии за двуседмичното лятното училище на "Атински информационни технологии" по темата "Настоящо развитие на мрежи, телекомуникации и разпределени изчислителни системи".

Първото лятно училище се състоя през 2005 г. и бе на тема „Нови технологии в ИКТ", а второто се проведе миналото лято и беше посветено на „Информационни системи от следващо поколение".

Програмите на AIT имат за цел да запознаят студентите с последните постижения на технологиите и добрите управленски практики. Кандидатите ще бъдат избирани на базата на своите академични резултати, ниво на владеене на английски език, препоръки и мотивационно есе.

Сроковете за кандидатстване по различните програми са: за магистърската програма MSIN - до 18 юни 2007 г.; за магистърската програма МSITT - до 4 септември 2007 г.; за лятното училище AIT - до 25 май 2007 г.

Стипендията за програмата по "Информационни и телекомуникационни технологии" покрива изцяло таксата за обучение, застраховката и разходите за общежитие, а тази за програмата по "Информационни мрежи" - таксата за обучение и застраховката.

Таксата за обучение и разходите за общежитие за спечелилите стипендия за лятното училище ще бъдат осигурени от Интраком България.