Нововъведенията в новата версия улесняват потребителите в защитата на персоналните им компютри и им помагат да предпазят семействата си, както и най-ценната си информация, съобщиха от компанията.

Рискът от добре познатите „zero-day" заплахи е значително намален благодарение на технологията F-Secure DeepGuard. Вместо да анализира програмите еднократно, при първоначалното им навлизане в системата, F-Secure DeepGuard ще наблюдава поведението на софтуера в реално време, сканирайки за приложния с подозрително поведение и предотвратявайки действия, които може да предизвикат рискова ситуация.

В отговор на нарастващите spyware заплахи, F-Secure е подобрил своето ниво на защита и възможности за отстраняване, добавяйки ново сканиращо устройство за spyware към F-Secure Internet Security 2007. Нововъведението ще предлага сканиране на определени цели в добавка към сканирането в реално време и ръчното сканиране.

F-Secure Internet Security предлага проактивна защита за по-малките членове на семейството благодарение на подобреният модул „parental control" (за родителски контрол). Достъпът до Интернет може да бъде ограничаван чрез предефинирани нива с възможност за индивидуално конфигуриране.

Уеб трафикът е обичайната входна точка за злонамерения код. Напоследък се вижда, че вредоносният код, скрит в картинките по интернет страниците, използва уязвимости в програми на Microsoft. Уеб трафикът може да бъде сканиран за вируси и вредно съдържание вече и на протоколно ниво, както и да бъде блокирано проникването му в системата, благодарение на новата опция за уеб сканиране.