Джей Ти Уанг, изпълнителният директор на Acer, е подал своята оставка по-рано през седмицата. На 1 януари 2014 година, той ще бъде заменен официално от Джим Уонг, който е настоящият президент на компанията, съобщава PixelMedia.bg.

Причина за решението на Уанг са отслабващите позиции на Acer при продажбите на персонални компютри и лаптопи. В рамките на последното финансово тримесечие, приключило на 30 септември, тайванците губят 442.2 милиона долара. Основна причина за тези огромни загуби е изтеглянето на вече доставени лаптопи, които не са се продали.

Така Джим Уонг ще има доста тежка задача да върне Acer към печелившия път. В последно време, целият PC сектор е в криза. Което прави мисията на Уонг още по-трудна.

Що се отнася до Джей Ти Уанг, той е изпълнителен директор на Acer от 2005 година насам. Кариерата му в тайванската компания започва преди повече от 25 години. Въпреки подадената оставка, Уанг ще остане част от Acer. Той ще продължи да бъде председател на борда на директорите и след 1 януари 2014 година.