На щандовете на изложението могат да се видят доста интересни неща. Ще се постарая да ги конкретизирам с по няколко думи.

Щанда на „Каниско", представител на Autodesk, участва със следните продукти: AutoCAD, Autodesk Civil 3D, Autodesk Architectural Desktop, CANALIS, Autodesk Revit, HYDRA, SOFiSTiK, PLATEIA, Electrical Designer, Easy Trace Pro.

Основните направления в дейността на фирмата са:

  • Доставка и внедряване на GIS и CAD решения в областта на градския кадастър, ВиК, топло- и газопреносни мрежи, енергетика, геология и други.
  • Дистрибуция на софтуер за машинно, инженерно и архитектурно проектиране.
  • Сканиране и обработка на сканирани изображения, инженерни чертежи, архитектурни и други.
  • Обучение и консултации.

Прима Софт участват на изложението с три продукта - AVG антивирусна програма, софтуер за филтриране и контрол на достъпа до Интернет - ContentKeeper и Hobit - работна станция от нов тип.

Hobit зарежда операционната си система през мрежата и позволява работа директно върху сървера:

  • всички приложения се инсталират еднократно и работят върху сървера.
  • данните са консолидирани.
  • динамично и ефективно разпределение на дисковото пространство, съобразено с реалните нужди на потребителите.
  • цялата защита на данните и приложенията е централизирана върху сървера.
  • настройките се извършват на едно място.
  • всички ползват една и съща операционна система.
  • всички корекции, допълнения, грешки се отработват еднократно.

Cantek се е акцентирала върху професионалния офис печат - цветен и черно бял. Щандът е ориентиран в три сепарирани секции, всяка с отделна продуктова насоченост за по-ясно презентиране на устройствата.

Моделите принтери, които могат да се видят са: Canon 1018, Canon iPF600, Canon iPF500, Canon iR2570 Cl.

Щанда на Брейнуер предлага нискоценови лицензирани програмни продукти за широко потребление.

Предлагат се образователен софтуер, системи за езиково обучение, компютърни речници, развлекателен софтуер, енциклопедии, мултимедийни продукти, образователен и занимателен софтуер за деца, компютърни игри, атласи, тестови системи, музика, видео, фото колекции.

На щанда на NOD32 може да се запознаете и да получите повече информация за антивирусната програма, също така и на щанда на Panda Antivirus, която не отстъпва пред своите конкуренти.

Има фирми, които предлагат решения за бизнеса, като Бизнес Навигатор, Navision от Microsoft Business Solutions, MoneyWorks и други.

Интересен е и щандът на Банк Тех Сис, който предлага решения за малкия, средния и големия бизнес.

Philips представи първия екран в света базиран на технологията WOWvx, който представлява 42 инчов 3D екран. Тази технология дава възможност на различните мултимедийни професионалисти да създават богати ефекти и изображения.

Технологията дава възможност за 3D анимация, без специални за целта очила.

Фирма Persy участва на изложението с предложения за Office, Game, Workstation и Multimedia. Могат да се наблюдават машини, с последно поколение хардуер и софтуер. Посетителите могат да видят сървер с Quad Core на Intel - това е 4-ядрен процесор, с 8 мегабайта L2 кеш, компютри с видео карти GF7900GTX с по 512 мегабайта всяка, свързани в SLI режим, както и най-мощната от сериите GF7950GX2 с 1 гигабайт памет в работно състояние. Резултатите на 3D Mark 2006 от тези машини са впечатляващи.

На последно място, ще кажа няколко думи и за геймърите, които и този път не са пренебрегнати от изложението.

Фирма Пулсар представи своята гама от продукти, които са за най-запалените геймъри. Като започнем от конзолите, до компютърните игри.

На вашето внимание са всички по-известни конзоли: Playstation 2, PSP, Wii и др.

Ще имате възможност да се качите на импровизиран автомобил, с педали и кормило и да тествате своите умения по шофиране на писта от Формула 1, също така и да пробвате играта „Battlefield 2142".

Има и компютри, на които всеки може да ползва Интернет безплатно, както и да пробва най-новата игра от серията "Need For Speed: Carbon".

Повече можа да научите, само ако посетите изложението.