kasperskyОперационната система Android не е достатъчно сигурна", твърди Николай Гравенников, технологичен директор в руската компания Kaspersky, цитиран от pcceni.bg.

На конференция по въпросите на мобилната сигурност той заяви, че Google има прекалено затворен подход, що се отнася до сигурността в Android. Според Гравенников, „търсачката трябва да последва примера на Microsoft от последните години и да отвори политиката си".

Google има експерти в областта на търсенията и други сфери, но не и в сигурността. Компанията не разбира много неща в сигурността, понеже не притежава опита от миналото, нужен за взимането на правилните решения. Google може да наеме хора, но това не е замяна на изследванията, правени в лабораториите", каза Гравенников.


Той добави, че с темповете, с които Аndroid расте, Google ще трябва да поставя все по-сериозен акцент на сигурността и своевременното закърпване на различните уязвимости.

От pcceni.bg коментираха, че даже наистина търсачката да няма нужните кадри, тя винаги може да купи цели компании, за да се възползва от опита им. В началото на миналия месец например, Google придоби германските експерти в онлайн сигурността Zynamics.