Kingston Technology обяви, че предвижда продажби за над 3,6 милиарда долара през тази година, съобщават от IDG.BG.

До момента голямата част от бизнеса на фирмата са DRAM модулите - около 42%, следвани от OEM-паметите (23%), флаш продуктите (21%) и DRAM-модули за ъпгрейд на специализирани приложения (14%), съобщават от компанията.

Миналата година продажбите на флаш-продукти са били на стойност около $700 милиона. Kingston потвърди предишните си оценки, че USB модулите и флаш-картите могат да генерират тази година $1 милиард и съобщи, че 3-те най-големи доставчици на NAND-флаш чипове за компанията са Samsung, Toshiba и Hynix.

Фирмата в момента разполага с 39 технологични линии за повърхностен монтаж: 12 в Шанхай и 6 в Шенжен (Китай), 12 в Хсинчу (Тайван), 5 в Пенанг (Малайзия) и 4 във Фаунтин Вали (САЩ). Месечният капацитет на тези мощности възлиза на 9 милиона единици, твърдят от компанията.

Разглеждайки текущата ситуация на DRAM пазара, представители на Kingston коментираха, че цените на DRAM паметите може да останат стабилни на сегашното "повдигнато" ниво до края на годината.

Запитани за цените на 512 Mbit DDR2-667 чипове от основните производители, които са ключовият индикатор за пазарните тенденции, от компанията казват, че не очакват цената да падне под $6 през четвъртото тримесечие.