Компанията Logitech показа новия си продукт за домашно заблавение Wireless DJ Music System, съобщиха от TechNews.bg.

Това е устройство, което позволява на хората да насочват дигиталната музика от техните РС към всяка стерео система или към мощни мултимедийни колонки в дома и да я контролират от дланта на ръката си.

Системата свързва безжично персоналния компютър към аудио оборудването и управлява всеки PC аудио формат, вкл. MP3, iTunes (AAC), WMA, Интернет радио и подкасти.
Стилното и с голям радиус на действие дистанционно притежава дисплей и бутон за скролване и прави лесна навигацията на цялата музикална колекция навсякъде от дома.

Според неотдавнашно проучване на фирма Parks Associates, 40% от домакинствата, ползващи Интернет, слушат музика на компютрите си, а 33% слушат интернет радиостанции. По-малко обаче от 10% от тези хора слушат музиката през стерео системи.
Музиката остава съхранена на персоналния компютър, далеч от основната система за домашно забавление в къщата.

Безжичната технология Music Anywhere на Logitech работи навсякъде в дома, без да изисква съществуваща безжична мрежа. Предавателят се поставя в USB порта на персоналния компютър, а Music Receiver/Dock лесно се свързва към стерео системата, използвайки стандартни RCA конектори, или към мултимедийни колонки чрез 3.5 мм жак за слушалки.

След като един път приключат настройките, Wireless DJ Music System изпраща музикалния поток към приемника с радиус на действие от над 50 метра. Дистанционното автоматично се свързва с персоналния компютър и предлага същия безжичен обхват.

Системата на Logitech ще бъде налична в САЩ и Европа в края на септември. Препоръчителната цена на дребно за Европа е 249.99 евро.