Възможно е Microsoft да предложи внушителна субсидия на Samsung, с която да мотивира корейската компания да не спре разработката на Windows Phone устройства. Това твърдят слухове във виртуалното пространство, разпространени от Едуард Муртазин. Източниците на руския блогър често са солидни, като той беше един от първите, съобщили за сделката между Nokia и Microsoft за ексклузивното  използване на Windows Phone месеци преди обявяването й, съобщава PixelMedia.bg.

Според спекулациите, финансовата субсидия възлиза на 1 милиард долара. Тази сериозна сума почти сигурно ще накара Samsung да продължи разработката на Windows Phone устройства. Вероятно Microsoft очаква и тази евентуална субсидия да мотивира корейците да разработват по-често супер смартфони с платформата им.

Несъмнено за Windows Phone ще е доста лошо, ако загуби доверието на Samsung, които са водещият производител на телефони днес. А плановете на Microsoft продължават да бъдат големи - надяват се скоро мобилната им платформа да се превърне в пълноправен конкурент на iOS и Android, а не далечен трети зад двете доминиращи операционни системи днес.