Microsoft вече планира следващата по-усъвършенствана версия на своята Dynamics CRM програма, наречена с кодовото име "Titan", съобщават от IDG.BG.

Подготовката е съпроводена с нарастващ брой на MS партньорите и е съобразена с план-графика за пускането на продукта в средата на 2007 г.

Titan, който най-вероятно ще бъде официално представен под името Dynamics CRM 4.0, ще бъде първата Microsoft CRM версия, базирана на т. нар. multitenant архитектура, която осигурява на един SAAS търговец възможността да хоства многобройни потребителски приложения на един-единствен сървър, вместо да се "посвещава" сървър на всеки индивидуален потребител.

Освен, че тази функция по "мулти-наемане" изисква по-малко сървъри, тя е доста по-евтин начин за търговците да извършват хостинг-операциите, като могат и да предложат част от тези спестявания на клиентите си под формата на по-ниски такси за обслужване.

Titan ще използва един базов код, за да поддържа три типа употреба - на място, като хостването ще става чрез партньорите на Microsoft. Въпросното Microsoft-хоствано предлагане ще се казва Dynamics Live CRM, като ще бъде третият член на растящото продуктово семейство на Live software-as-a-service (SAAS), присъединявайки се към Windows Live и Office Live.