Новият проблем включва начина, по който Client/Server Run-time Subsystem (CSRSS) на операционната система се справя със съобщенията за грешки и това засяга Windows 2000 SP4 и Windows XP, съобщават от IDG.BG.

От Microsoft са отстранили критична слабост в технологията си Agent в Windows 2000 SP4 и Windows XP SP2. Пролуката може да бъде използвана през Internet Explorer 6, ако потребителят посети уеб страница, с „отровен" линк или рекламен банер. Зловреден код би могъл да бъде задействан през привидно безвреден линк.

Vista не е засегната от тази пролука, благодарение на Internet Explorer 7. „Кръпката" може да бъде получена през автоматичните ъпдейти или да бъде „свалена" от Microsoft Technet.

Photoshop CS2 and CS3 съдържат критични потоци, които дават на атакуващия контрол върху персоналния компютър, ако потребителят използва програмите, за да отвори bitmap снимки (файловете с разширения .bmp, .dib, или .rle), които са били фалшифицирани. Поне един proof-of-concept експлойт е на разположение онлайн. Adobe все още не са предоставили „кръпка", така че е необходимо потребителите да бъдат внимателни по отношение на „свалени" и получени по пощата снимки.

Microsoft от своя страна „закърпи" бъг в Windows Vista, който може да увреди iPod, когато потребителят използва „Safely Remove Hardware" или изключи iPod, използвайки Windows Explorer. Въпреки че Microsoft не осигури детайли за това как плейъра е засегнат от бъга, компанията съобщава, че потребителят трябва да използва iTunes за да възстанови цялата музика в iPod, ако това се случи разбира се.