Microsoft пусна специален уеб сайт, който описва услугите, които ще се появят в електронния музикален магазин Zune, който предстои да стартира, съобщават от IDG.BG.

Заедно с това от компанията обявиха, че сайтът MSN Music няма да продава повече песни в цифров формат.
В новия сайт освен да получат информация за Zune плейъра клиентите ще могат да купуват песни индивидуално или да се регистрират за месечно ползване на услугата по сваляне на песни.

Сайтът вече представя няколко музикални групи и предлага за изтегляне изображения и видеофайлове. В него е отделено внимание и на аксесоари, доставяни от други фирми - docking station, дистанционно управление и кабели за ползване в автомобил.

Препратка към новия сайт Zune.net има в онлайн магазина MSN Music, който предлага статии за различни изпълнители и продава музикални произведения. В секцията за услуги към потребителите на страницата на музикалния магазин MSN пише, че Zune тръгва на 14 ноември.

На тази дата линкът на бутона за покупка на песните ще бъде сменен и ще препраща към Zune и до услугата на RealNetworks Inc.'s Rhapsody, като част от споразумение с Real за представяне на музикалната услуга на Real.

Новият Zune.net замества Zune.com и Comingzune.com които информираха за услугата досега. От Microsoft все още не съобщават каква ще бъде съдбата на сега съществуващия музикален магазин MSN Music, нито как Zune би могъл да повлияе на отношенията с потребителите.