Браузър, който не оставя следи от сърфирането в уеб, пусна основателят на Freeserve Аяз Ахмед. Приложението, наречено Browzar,е свободно достъпно за даунлоуд, като може да се изпълнява от потребитеския компютър или директно от уеб сайта, съобщават от TechNews.bg.

Повечето браузъри имат опции за изтриване на детайли за посетените сайтове и изпразване на кеша. Но Browzar е най-доброто решение за обикновените потребители, неспециалисти, твърди неговият създател.

След всяка сесия, браузърът на Ахмед автоматично изчиства от компютъра данните за потребителя. Това, според специалиста, ще предпази и компаниите, които наемат служители, работещи отдалечено, от изтичане на важна информация.

Много от отдалечените сътрудници сърфират и ползват електронна поща от обществени места като интернет кафетата, оставяйки по този начин леснодостъпни данни.

Browzar работи като обвивка на Internet Explorer и като такъв ползва предимствата на ъпдейтите за сигурност на браузъра на Microsoft. Бета версията на продукта има малък обем от 264KB, което предопределя, че следващите версии ще бъдат замяна, а не ъпдейт на настоящата.