На щанда на LG в рамките на технологичното изложение IFA в Берлин днес продължава да е много интересно, съобщава PixelMedia.bg. След като през изминалите дни от компанията акцентираха над редица продукти, днес дойде време да бъдат демонстрирани възможностите и на новите TV устройства с невероятно качество на картината, забележителен дизайн и иновативни технологии.

На щанда на компанията потребителите имаха възможност да видят новите CURVED OLED TV (Модел 55EA9800), артистичния шедьовър GALLERY OLED TV (Модел 55 EA8800), подобрената версия на 84-инчовия ULTRA HD TV (Модел 84LA9800) и по-достъпните като цена 55-и 65-инчови ULTRA HD телевизори от серията LA9650.    

Звездата на щанда несъмнени бе първия в света CURVED OLED TV, който бе видян още по време на CES 2013. Неговата IMAX извивка гарантира завладяващо зрително изживяване и благодарение на технологията OLED WRGB моделът предлага добро съотношение на контраста с по-дълбоки образи спрямо стандартния RGB дисплей. Нещо повече, екранът се характеризира с цветова прецизност без значение от зрителния ъгъл. С дебелина само 4,3 мм и тегло 17 кг, извитият OLED модел е истинска наслада за окото. Дизайнът му се допълва от тънката стойка Crystal Stand. Издадените напред високоговорители на LG Clear Speakers са внимателно вградени в стойката и предоставят безупречен и ясен звук за средни и високи честоти.