Дефицитът на стоки е рядко срещано явление в САЩ, но когато се случи, предизвиква вълна от престъпления, съобщават от TechNews.bg.

Тийнейджър от град Уилмингтън, Северна Каролина, беше застрелян от полицай, изпратен да го арестува по обвинение в кражба на две нови конзоли PlayStation 3 от студент от същия град.

18-годишният Пейтън Стрикланд беше убит в петък в квартирата, в която живеел с още трима състуденти. По думите на единия от тях, Стрикланд не е бил въоръжен по време на ареста. Той държал контролер за управление на конзолата в ръцете си, когато отворил вратата на полицаите.

Заповедта за арест е издадена по оплакване на студент от Уилмингтън, който чакал три денонощия пред магазина на Уол-Март, за да купи две конзоли PlayStation 3. Тъкмо разтоварвал скъпоценните покупки в квартирата си, когато двама го нападнали. Единият го съборил с удари на земята, а другият избягал с машините.

Областният прокурор казва, че никой не е над закона и никой не е извън неговата защита и обещава пълно разследване на фаталната стрелба. Стрикланд е застрелян от членове на специална полицейска част, дошли да помогнат на университетските служители да връчат заповедта за арест.

Трима от тях са отстранени временно от работа и са пратени в платен отпуск, което е нормална практика при употреба на оръжие. Не е ясно още защо се е наложило да изпратят специални части за ареста на тийнейджъра.