Четвъртото поколение на смартфона Samsung Galaxy S IV е възможно да бъде представено през март, твърдят слухове във виртуалното пространство, цитирани от PixelMedia.bg. Те идват от SamMobile – издание, чиито анонимни източници често са се оказвали прави.

Според поредната доза спекулации, четвъртото поколение на популярния смартфон ще бъде представено на 15 март, като ще се появи в продажба през април. Това означава, че е доста възможно устройството да не бъде показано на голямото изложение MWC 2013, което ще се проведе в края на този месец.  Вероятно Samsung ще организира свое събитие, за да могат светлините на прожекторите да са изцяло върху Galaxy S IV.

Що се отнася до хардуера на смартфона, то слуховете предричат нещата да изглеждат доста добре. Вероятно Galaxy S IV ще има 5-инчов AMOLED дисплей в резолюция 1920 на 1080 пиксела, чип Exynos 5440 с четириядрен процесор, 13 MP камера, както и S Pen капацитивен стилус.

Като имаме предвид, че Samsung Galaxy S III дебютира през май 2012 година, то изглежда напълно вероятно да видим негов наследник съвсем скоро.