Ракетата-носител от лек клас "Союз-2.1в", изстреляна от космодрума Плесецк в сряда вечерта, изведе в орбита космически кораб в интерес на руското военно ведомство. Това съобщиха в четвъртък ot руското министерство на отбраната, цитирани от ТАСС.

"В разчетното време космическият кораб беше изведен в целевата орбита и приет за управление. С космическия кораб е установена и поддържана стабилна телеметрична връзка", съобщиха още от министерството.

Бордовите системи на космическия кораб функционират нормално, присвоен му е сериен номер Космос-2568. Специалистите въведоха информация за сателита в Главния каталог на космическите обекти на руската система за контрол на космоса и започнаха да анализират и обработват информацията за него.

Ракетата "Союз-2.1в" с космически кораб в интерес на Министерството на отбраната на Русия беше изстреляна от космодрума Плесецк на 29 март в 22:57 часа българско време. От ведомството подчертаха, че изстрелването и извеждането в изчислената орбита е протекло в нормален режим.