Неуспешния пазарен дебют на Windows 8 накара доста потребители да сравнят платформата с Vista – най-неуспешната версия на майкрософтската операционна система в последните години. Доста интересно, подобно нещо направи официално и висш кадър на Samsung – Джун Донг-Су, съобщава PixelMedia.bg.

В свое скорошно интервю, шефът на дивизията за мобилни чипове в корейската компания обявява, че „Windows 8 не е по-добър от Vista”. Освен това, Донг-Су открито обвинява Microsoft за намалелите продажби на различни по диагонал лаптопи.

Според него, много потребители не си купуват подобни устройства единствено защото е задължително те да използват „по-слабо конкурентният“ Windows 8.

Така критиките към последната версия на най-популярната операционна система за персонални компютри се увеличават. Основната цел на Microsoft беше да навлезе на таблетния пазар със своя Windows 8, водещ акцент в който е оптимизирания за докосване потребителски интерфейс. Не само това не се случи, но и софтуерната компания в момента понася и критики от свои партньори, които се интересуват от продажбите на лаптопи без тъчскрийн екрани.