Голяма част от устройствата на Samsung и Apple са достатъчно сигурни, че да бъдат използвани в американското министерство на отбраната, съобщава изданието The Wall Street Journal, цитирано от PixelMedia.bg. Очаква се в близките месеци много от смартфоните на двете компании да бъдат одобрени за използване рамките на Пентагона.

Те включват Galaxy серията на Samsung, както и iPhone-ите на Apple. Заедно с това, таблетите iPad на американската компания ще получат зелена светлина.

Разбира се, в случая не става дума за използването на тези джаджи за пренасяне на секретна информация. Устройствата на Apple и Samsung ще бъдат одобрени за използването им от служители, които нямат достъп до подобни важни данни.

Също така, смартфоните Galaxy и iPhone, както и таблетите iPad ще бъдат заредени с допълнителен софтуер, който да гарантира запазването на цялата информация в тайна.

Одобрението на Samsung и Apple е възможно да стане реалност заради проблемите на BlackBerry. Канадската компания дълго време осигуряваше ексклузивно смартфони за Пентагона. През октомври миналата година, американското министерство на отбраната започна да приема и предложения от други компании.