Доставките на смартфони от страна на Apple са паднали с 5% в Европа за периода януари-март тази година, твърди изследване на маркетинговата фирма IDC. Въпреки че в случая не става дума за крайни продажби, то тази ситуация дава индикации, че търсенето на моделите от серията iPhone намалява, съобщава PixelMedia.bg.

Всъщност, доставките на почти всички компании за Европа са спаднали в първите три месеца на тази година. Единствено Samsung и Sony отбелязват ръст. Така че не става дума за изолирана тенденция, която да е валидна единствено за Apple.

Все пак, към момента сякаш изглежда задължително американската компания да представи нов смартфон. Към момента слуховете на тази тема са противоречиви, като един път се споменава за лятна премиера, а друг - за такава през есента.

Интересно е, че тази година се очаква да видим и първият по-евтин iPhone, наред с традиционната премиум версия. Вероятно това устройство ще е позиционирано в средния ценови клас и няма да е бюджетно, както се твърдеше преди.