Разбрахме, че за да успеем, трябва да се концентрираме върху изображението.
Тъй като мобилните телефони с камера са сегментът от пазара, който се развива най-бързо, ние разбрахме, че ще успеем, ако се концентрираме върху него. Това заяви Теодорис Макринтотис, мениджър ключови продажби за Балканите в Sony Ericsson при представянето на най-новите модели мобилни телефони и аксесоари към тях.

Хората ще ходят на почивка и ще се снимат не с камера или фотоапарат, а с мобилния си телефон, коментира той и акцентира върху скоростното нарастване на MMS.

Вчера в Националната художествена галерия бе представена за първи път у нас изложба на фотографии, направени с мобилен телефон.

При новите си модели Sony Ericsson въвежда хоризонтално положение на апарата при снимане, като той трябва да се държи с две ръце, за по-добра устойчивост.

News.bg вече писа за последните модели мобилни телефони на компанията – Z500, К700 и S700.

Sony Ericsson представя и три нови аксесоара за хората в движение - усъвършенстваното устройство за кола Handsfree HCA-200, изключително лекото и преносимо Handsfree HPS-20 и Active Case IAC-25.

HCA-200 Устройството Handsfree HCA-200 е усъвършенствана версия на HCA-20 и е функционално допълнение към линията от продукти на Sony Ericsson, предназначени за употреба в кола. За по-голяма сигурност при шофиране HCA-200 поддържа гласово разпознаване. Това изключително комуникационно устройство за кола позволява на шофьорите да отговарят на позвъняванията, но и да запазят концентрацията си, докато шофират.
Качеството на звука на HCA-200 е толкова добро, че по никакъв начин не се влияе от страничните шумове на двигателя. Шофьорът може да слуша радио в колата, без да се притеснява, че ще изпусне входящо повикване, тъй като при позвъняване радиото автоматично преминава в режим “без звук”. Допълнение към това удобство е възможността за зареждане на телефона, което приключва, когато колата спре.

HPS-20Sony Ericsson също така представя и олекотеното преносимо Handsfree HPS-20. Това е ново решение на компанията с атрактивен спортен дизайн. Предназначено е за хора с активен начин на живот и предлага ергономичен дизайн, благодарение на който устройството приляга перфектно на ухото на потребителя, създавайки усещане за пълен комфорт. Допълнение към HPS-20 са три сменяеми цветни Style-Up панела, които дават възможност на потребителя да персонализира устройството към своя индивидуален стил и настроение.

Специално създадено за заетите хора с динамичен начин на живот, Active Case IAC-25 има спортен дизайн в сребристосиво и предлага своеобразно ново решение при употреба. Устройството може да се прикрепя към ръката, колана или чантата на потребителя и така става още по-практично при използване. IAC-25 пасва на широка гама от телефони.

HCB 300Bluetooth Car Handsfree HCB 300 e най-новото допълнение към аксесоарите за кола. Устройството предлага иновативен цветен ID интерфейс, което дава възможност то да се използва от различни хора, управляващи една кола.
HCB 300 автоматично се свързва към телефона на потребителя чрез Bluetooth веднага след като двигателят на колата се включи, дори когато телефонът остава в джоба или чантата. Устройството може да поддържа пет различни потребителски профила.
HCB-300 поддържа гласово разпознаване, както и гласови команди при избиране, като това позволява на потребителите да приемат повиквания, докато шофират, без да губят концентрация. Ако телефонът позвъни, много лесно и удобно е да се приеме обаждането, като се натисне само един бутон, което увеличава сигурността на шофьора. Когато се отговори на обаждане, радиото в колата автоматично преминава в режим “mute” и шофьорът може да чува чисто и ясно гласа на човека, който го търси. HCB-300 предлага отлично качество на звука без притеснение, че потребителят ще пропусне важна информация заради странични звукове.

MMV-100Чрез Bluetooth Media Viewer MMV-100 за първи път става възможен преносът на изображения и аудиофайлове от мобилен телефон към телевизор или цифров проектор. Този Media Viewer може да се използва за размяна на изображения между семейства и приятели, както и като много практичен бизнес аксесоар при изнасяне на презентации. Файловете се пренасят от телефона само чрез едно докосване на клавиатурата.
Media Viewer може да се използва с телевизионен или цифров проектор, което разширява концепцията за Bluetooth продуктите. Вместо задължителното наличие на Bluetooth на две устройства за тяхното сработване, MMV-100 може да работи с много устройства, което означава, че няколко души едновременно могат да използват телефоните си за пренос на изображения към един екран.
Това устройство също така улеснява преноса на AMR и MP3 аудиофайлове директно от мобилен телефон с Bluetooth към колонките на телевизор, като при преноса на файлове качеството на звука остава абсолютно непроменено.
MMV-100 поддържа следните Bluetooth профили: File Transfer Profile (FTP), Object Push Profile (OPP) и Basic Imaging Profile (BIP). Устройството е съвместимо със Sony Ericsson K700, S700, P900, P800, T630, T610 и T68i (функционалността зависи до голяма степен от модела на телефона). MMV-100 се свързва с телевизор или проектор чрез SCART или чрез stereo audio/video RCA кабел, като се очакват варианти за PAL и NTSC формати.

HBH-600HBH-600 Bluetooth headset e последна технология с възможности за персонализация със своите сменящи се Style-Up панели, които позволяват на потребителя да променя продукта според индивидуалния си стил.
HBH-600 е практично и лесно за употреба. Тази част от устройството, която е предназначена да се захваща за ухото на потребителя, е изключително гъвкава, а същевременно е и достатъчно стабилна при употреба, като дава на потребителя усещане за сигурност. Само с едно натискане на бутон от панела за управление може да се приема или отхвърля пристигащо повикване. С практичната лента, включена в комплекта, потребителят винаги е сигурен, че устройството му е под ръка.
Поддържа всички гласови функции, типични за най-новите модели Bluetooth телефони на Sony Ericsson като гласово набиране, гласови команди за отговаряне или отхвърляне на пристигащи позвънявания.
Akono Headset HBH 600 може да се използва с много модели телефони на Sony Ericsson като K700, S700, P900, P800, R520, T630, T610, T68i, T68, T39 и Z600. Устройството също така е съвместимо с всеки мобилен телефон, който поддържа профилите Bluetooth Headset или Handsfree, включително Bluetooth телефоните на Nokia, Siemens и Motorola.