Порталът на учителите Teacher.bg заработи днес, съобщават от ComputerWorld.bg.

Началото му беше обявено по време на четвъртата национална конференция „Информационни технологии в образованието - необходимата инвестиция в бъдещето на България", организирана от Micosoft България и Синдиката на българските учители, съвместно с МОН и ДАИТС.

Учителският портал има за цел да служи за обмен на съдържание и споделяне на информация. Той ще се създава от самите учители и ще помага на техните колеги, чрез споделените знания.

Такова място за дебат няма в двата налични до момента образователни портала, подчертаха учители, присъствали на конференция.

Всички образователни портали в българското виртуално пространство ще се интегрират помежду си. В тях ще може да се влиза от всяко място в Интернет, което е крачка напред към модерната тенденция на самообучение, подчерта Пламен Вачков, председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения.

Той посочи, че модерният тренд ще бъде подкрепен от програма за насърчаване на използването на компютър във всеки дом.

В портала ще се влиза с регистрация. Първите 100 преподаватели, които се регистрират в портала, ще получат безплатна електронна поща.