Снимка От днес у нас стартира първата и единствена за България национална система за поръчки на храна по интернет. В нея са включени заведения предлагащи доставка по домове и офиси. Сега системата ще обслужва градовете София, Пловдив и Варна, на следващ етап ще бъдат включени и останалите големи градове.

Всички заведения присъстват в един общ сайт, представящ ги пред максимално голям кръг редовни интернет потребители.
Дава се възможност за визуален избор и сравнение на продукти от няколко заведения.

Цените са еднакви с тези на съответното заведение и това, че се поръчва по интернет не оскъпява с нищо поръчката. За да се поръча е необходимо да се регистрира потребител. Регистрацията е безплатна и отнема не повече от 2-3 минути. При всяка нова поръчка данните се помнят и не е необходимо да се изписват наново адреса и телефона. Освен това системата помни последната поръчка и любимите продукти, което значително улеснява при нова поръчка.

Процедурата по поръчването е лесна - срещу всеки продукт има бутон ИЗБИРАМ. Когато се натиснете този бутон съответният продукт се добавя в поръчката.

Системата дава възможност да се изтриват вече избрани продукти от поръчката. След като се изберат всички желани продукти бутон ПОРЪЧАЙ, ще изпрати към финално потвърждение на поръчката.

След това е необходимо потвърждение на поръчката от едноименния бутон. Всички заявки се приемат от обучени и оторизирани оператори.
Ако има някакви неточности или възникне проблем операторът ще се свърже с клиента по телефона, за да го информира.
Ако операторът не се обади в рамките на 5 минути от подаване на заявката сигуно е, че поръчката ще бъде изпълнена.

Системата дава възможност да се планира и избира час на доставка, съобразен с работното време на заведението. Така още от сутринта може да се поръчат обяда или вечерята и те ще бъдат доставени в определения за това час.

Времето за изпълнение на поръчките варира от 30 до 60 минути, в зависимост от отдалеченоста на района, за който е доставката и в зависимост от моментната натовареност на заведението. При всички случаи обаче поръчката по интернет не се обслужва по-бавно от поръчките подадени по телефона.

Доставките се извършват от куриер на заведението, към което е направена поръчка. Плащането се извършва при получаване на поръчката.