Фирмата Sony Ericsson Mobile Communications AB представи три модела нови GSM/GPRS мобилни телефони - Т230, Z200 и Z600, както и няколко нови и атрактивни аксесоари за своите апарати.

- Sony Ericsson Т230 e с цветен екран, полифоничен звук и интуитивна навигация. Този модел на компанията е предназначен за забавление и разполага с всички последни приложения за мобилни комуникации и игра. Телефонът притежава опростено меню за бърз, лесен и интуитивен достъп до забавни игри, полифонични мелодии и изпращане на изображения. Т230 разполага и с навигационен бутон, насочващ в 5 посоки, който не само улеснява потребителя при игра, но и допринася за добрата функционалност на телефона. Идеален за гласова и текстова комуникация. Съвместим с дигитална камера CommuniCam, разполагащ с пълноцветен екран, с полифоничен звук и навигационен бутон, Т230 предоставя едно незабравимо преживяване при работа с изображения и игри. Възможността да се качват нови и различни игри на телефона поддържа интереса на потребителя при продължителна употреба на модела. Цветността на екрана се състои от 4096 цвята, която насърчава потребителите да използват изображения и графики, за да подчертаят личния си стил при работа с телефона. Цветни фонове и игри могат да се свалят от сайта на компанията: www.SonyEricsson.com. Когато Т230 се използва с камера CA-30 CommuniCam VGA, могат да се правят, разглеждат или изпращат изображения, като за целта се използва екранът. Картинките могат да се изпращат до компютър като e-mail или до друг телефон като MMS. Няколко различни слайда, които съдържат изображения, звук и текст, могат да се изпратят като едно съобщение. Игрите, качени на T230, са динамични, като удоволствието от играта се увеличава от допълнителната вибрация на телефона, както и от специфичните силови ефекти. Както Sony Ericsson T300, T310, Т610, така и T230 поддържа игри на Mophun, което позволява допълнително още 60 игри.

Характеристики: Тегло: 79.2 g
Размери: 101.5 x 43.5 x 19 mm
В режим на готовност: до 300 часа (12,5 дни)
Време за разговори: до 13 часа
Цветове: металносиво и стоманеносиньо



- Sony Ericsson Z200 - разполага с 4K цветен екран, полифоничен звук с 40 тона, както и със сменящи се предни панели в стилни цветове. Z200 е създаден, за да привлича и радва потребителите, които са запалени по новите мобилни технологии независимо от тяхната възраст и статус. Z200 и Z208 ще бъдат пуснати първо на пазара в Китай през последното четиримесечие на 2003 г. Z200 предлага няколко опции за подчертаване на индивидуалния вкус на своя потребител. Сред възможностите за персонализиране на телефона са сменящите се предни и задни панели, опциите за различни цветни фонове, както и 40-тоновите полифонични мелодии. Предният панел на телефона може да бъде сменен с варианти в различни цветове, а задният панел да остане различен, така че да върви със стила или настроението на потребителя. Z200 излиза на пазара с 2 комплекта панели на Style-Up™, както и с допълнителни аксесоари. 4К цветният дисплей превръща изображенията и пъстрите фонове в истински живописни картини. Потребителите, които искат да запазят изображение или част от него на своя компютър като фон (т.нар. wallpaper), могат да използват разработения от компанията софтуер Image Editor, който е качен на телефона. Z200 поддържа 40 тона, което дава изключително високо качество на мелодиите при звънене и при игра, и им придават истинско музикално звучене. На корпоративния сайт на компанията www. SonyEricsson.com в секцията “Fun & Downloads” могат да се изтеглят безплатно различни мелодии, някои от които са композирани специално за Z200. Три популярни игри са зарeдени на телефона – “Mini-golf”, “Alien Scum” и “Honey Cave”. Гарантирано е истинското удоволствие от играта благодарение на полифоничния звук и на силовите ефекти, които могат да се усетят по време на игра.

Характеристики: Размери: 96,4 x 52,0 x 25,4 mm
Тегло: 98,3 g
Време в режим на готовност: до 200 часа
Време за разговори: до 4 часа и половина
Цветове: кадифеносиньо/ космическо сребро, снежнобяло/пурпурночервено



- Sony Ericsson Z600 е първият GSM/GPRS телефон от две части със сменящи се панели, който има и вградена камера, както и цветен екран. В магазините може да се намери през последното тримесечие на годината. Z600 е един продукт, съдържащ QuickShare, с вградена камера, който поддържа 65 536 цвята и поредица от лесни за използване приложения за работа с изображения. Ето защо Z600 прави снимка с две кликвания, а с още четири кликвания снимката се изпраща по MMS или e-mail. Също така е възможно да се обменят снимки директно от Z600 чрез Bluetooth връзка и дори да се копират на компютър. Z600 се отличава от другите модели мобилни телефони от 2 части, които се предлагат на пазара със стилната си форма, със сменящите се панели на предната и задната част. Панелите, разработени съвместно със Sony Digital Design, могат да се намерят като допълнителни аксесоари в най-различни цветове и модели. Ето защо потребителите могат тотално да сменят вида на своя телефон в зависимост от настроението, дрехите или колата си. Идеята за подчертано персонализиране на телефона е разработена и във вътрешната страна на телефона на големия цветен екран, където могат да се разполагат различни цветни картинки и фонове според вкуса на потребителя. Z600 разполага със заредени цветни картинки, а още могат да се изтеглят от сайта на компанията в категорията “Fun & Downloads” на адрес: www.SonyEricsson.com. Вторият екран от външната страна на телефона дава информация за пристигащите обаждания, за часа, за статуса на батерията и на връзката. Z600 също така разполага и с 32-гласов полифоничен звук, който възпроизвежда мелодии за позвъняване и подсилва звуковия ефект на игрите, качени на телефона. Z600 има и музикален композитор и DJ, с който потребителите могат да създават свои собствени музикални тонове и сигнали, както и да ги изпращат на приятели. На телефона са качени няколко примамливи игри, като най-забележимата е V-Rally, която е една от най-популярните игри за конзоли на мобилни телефони. Играта може да се играе и от един играч или от двама чрез Bluetooth връзка. За максимално удобство при сваляне на игри телефонът поддържа Java и Mophun. Други игри могат да се свалят както от сайта на компанията, така и от други места в Интернет. Многофункционалната клавиатура позволява едновременно натискане на клавиши, например за бърз ход при игра, както и едновременно с това да се възпроизвеждат различни екшън действия. За запаления геймър компанията предлага нов аксесоар за геймърска конзола - Gameboard EGB-10. Благодарение на тази конзола потребителят изпитва максимално удоволствие от играта. Характеристики: Размери: 90 x 48 x 27.9 mm
Тегло: 110 g
В режим на готовност: до 200 часа (8 дни)
Време за разговори: до 6 часа
Цветове: 4 различни варианти, всеки с по 2 сменящи се Style-Up панела