Нова доза слухове за необявения таблет на Nokia се появиха във виртуалното пространство. Според тях, устройството на компанията ще носи названието Siruis и ще притежава 10.1-инчов дисплей. Заедно с това бива разкрито, че джаджата ще се продава на същата цена като по-голямата версия на iPad, съобщава PixelMedia.bg.

При хардуера, спекулациите твърдят, че таблетът на финландците има дисплей в резолюция 1920 на 1080 пиксела, чип Snapdragon 800 с четириядрен процесор на 2.2 GHz, 2 GB RAM и батерия, която може да издържи до 10 часа с едно зареждане.

Любопитно е, че според слуховете Sirius ще се продава с док станция, която е включена към базовия комплект на устройството. Тя включва както допълнителна батерия, така и клавиатура. Ако това се окаже истина, то таблетът би бил доста привлекателен - обикновено този аксесоар се продава отделно и цената му никак не е малка.

Предполага се, че Sirius ще бъде представен на 26 септември, когато има насрочено събитие от страна на Nokia. В последно време се заговори също, че освен таблет, финландците готвят и 6-инчов фаблет. Така към края на септември е възможно да видим доста интересни джаджи от страна на финландците.