Компанията Toshiba обяви доста интересно устройство - лаптоп, който може едновременно да пуска 2D и 3D съдържание на един и същи екран, съобщава pcceni.bg. За тази цел ще трябва да отворите два отделни прозореца, както е показано на рекламната снимка отгоре. Така на единия от тях може да се гледа 3D, докато на другия - стандартно 2D съдържание.

Любопитно е също, че Qosmio T851, както се казва машината, използва автостереоскопична технология. Това значи, че няма да са ви нужни досадните очила, за да гледате 3D съдържание. Освен това лаптопът използва и SpursEngine, който може безпроблемно да превръща стандартно 2D съдържание в триизмерно такова.

Що се отнася до хардуера на машината, тя има 15.6-инчов екран, процесор Intel Core i5-2410M, графичен ускорител GeForce GT 540M, 8 GB RAM, както и Blu-Ray оптическо устройство. Все още не е известно колко ще струва това устройство, но при автостереоскопичния си екран, цената му със сигурност няма да е особено ниска.

По информация на pcceni.bg, самият модел трябва да се появи в продажба през юли, като първоначално ще е достъпен само в Япония.