Доста изненадващо от корейското издание ET News дойде новината, че LG Electronics са решили да преориентират бизнеса си и през следващата година да насочат усилията си най-вече към пазара на умни телевизори, където виждат шанс за по-голям успех, отколкото при смартфоните, съобщава PixelMedia.bg.

Според източник от компанията LG възнамеряват да съкратят не малка част от работещите по новите модели служители, развойния център за мобилни технологии, а част от служителите да пренасочат по посока на отделите, които се занимават с умни телевизори.

Новината е доста изненадваща, особено на база на продуктите, които компанията представи на пазара през последните няколко месеца. Благодарение на смартфона G2 компанията успя да стабилизира позициите си, а едно от най-интересните устройства в края на 2013-а също е тяхно дело - Nexus 5.

Същевременно компанията анонсира и модел с огъващ се екран, както и един от първите си таблети, който този път предизвиква сериозен интерес и в Европа. Само можем да предполагаме дали в този слух има нещо вярно, но предполагаме че в скоро време ще получим и официалното мнение на компанията.