Да си купиш Tesla не е евтино удоволствие, което обаче не осигурява пълен достъп до всички екстри, които колите на марката предлагат . 

Tesla и защо растат цените на автомобилите на марката

Защо цените на Tesla не спират да растат

Високо търсене или пазарна стратегия

Ако искаме да се възползваме от Full Self Driving (FSD) функциите на Tesla, ще трябва да се разделим с още доста пари, става ясно от скорошен пост в сайта на компанията. 

Потребителите могат да изберат да платят накуп 10 000 долара или да се абонират за FSD срещу 199 долара на месец. 

Снимка 484291

Източник: Facebook / Tesla

Това обаче не е всичко. Независимо дали ще се абонираме, или ще плащаме наведнъж, преди това ще трябва да платим и едни 1500 долара за инсталация на FSD компютър.

На всичкото отгоре, FSD не осигурява напълно автономно управление на автомобила и дори при включени автономни системи шофьорът е длъжен да продължи да следи пътя и управлението. 

“В сегашния си вариант FSD изисква пълното внимание на шофьора, който трябва да държи ръцете си на волана и да е готов да поеме управлението във всеки един момент”, казват от Тesla. 

Снимка 496772

Източник: Twitter / Tesla

FSD пакетът включва екстри като автономно паркиране и извикване на автомобила от разстояние, автоматични реакции при ограничения на скоростта и светофари, както и автоматична смяна на лентата.

Илон Мъск, Tesla и какво милиардерът не харесва в работата си

Жертвата, която Мъск прави заради Tesla

Не може само както той иска

Добрата новина е, че абонаментът може да бъде спрян по всяко време, а лошата е, че никой няма да ни върне десетте хиляди, ако ги платим накуп и по-късно решим, че сме могли да минем и без това.