"Мистър Sofia Open 2019" Фернандо Вердаско продължава да радва феновете в "Арена Армеец". Испанският левичар победи финалиста от миналата година Мариуш Копил (Румъния) с 6-2, 4-6, 6-1 за 1 час и 44 минути и утре ще игре на четвъртфинал с италианеца Матео Беретини, който късно снощи елиминира водача на схемата Карен Хачанов (Русия).

Всички резултати от Sofia Open 2019

Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на турнира е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Копил имаше леко предимство до петия гейм на първия сет, когато на два пъти можеше да пробие. Вердаско успя да се спаси, налагайки по-техничната си и точна игра. Той реализира брейк за 4-2 и спечели следващите два гейма, за да поведе с 6-2 след 41 минути.

Във втория сет Копил отново изравни играта. В единствения дълъг гейм румънецът направи единствения си пробив мача. Той заложи на сервисите си и успя да изравни сетовете след 38 минути с 6-4.

Снимка 405250

Източник: LAP.bg

Равновесието се запази до 1-1 в последната част. Тогава Копил загуби самочувствие и започна да прави грешка след грешка. Вердаско това и чакаше, и с подкрепата на публиката бързо приключи след серия от пет поредни гейма.

Копил е втoрият тенисист, след миналогодишния шампион Мирза Башич, който ще загуби много точки за ранглистата на ATP.

Вердаско за първи път играе в "Арна Армеец", но амбицията му да спечели турнира е очевидна. По пътя му следват евентуално неговият сънародник Роберто Баутиста Агут и руснакът Даниил Медведев или гръцката сензация Стефанс Циципас.

Снимка 273489