Григор Димитров загуби финалния мач от откритото първенство на Китай по тенис от световния №2 Анди Мъри с 4-6, 6-7(2). Българинът започна слабо, беше равностоен почти през по-голямата част на мача, но спря да играе в решителния тай-брейк. Срещата продължи почти два часа.

НА ЖИВО Григор Димитров - Анди Мъри: Кой ще спечели откритото на Китай
на живо

НА ЖИВО Григор Димитров - Анди Мъри: Кой ще спечели откритото на Китай

Гришо има три победи над шотландеца

Първият гейм от мача беше катастрофален за хасковлията. Той спечели жребия, избра да сервира и ... направи две двойни грешки. Така подари на Мъри първия пробив и предопредели развитието на цялата среща.

До края на първия сет и двамата печелеха сервис геймовете си. Григор имаше една точка за пробив, а Мъри няколко. Димитров влезе в мача след 1-3, но от този момент бе напълно равностоен и дори на моменти имаше предимство.

Снимка 257038

Източник: GettyImages

При 2-4 двамата изиграха дълъг и зрелищен гейм, спечелен от Димитров с 9-7 точки. Все пак Мъри затвори сета с четири безапелационни сервиса в 10-тия гейм. Предимството на шотландеца идваше само от непредизвиканите грешки.

До петия гейм на втората част двамата си печелеха отново подаванията. Тогава две прибързани отигравания на Димитров осигуриха втория пробив за Мъри.

В последващия гейм Димитров реши да залага на оспорванията. При първото сполучи, но после допусна грешка, прекъсвайки разиграване. Този път не позна и практически се лиши от възможността да върне пробива веднага.

При 3-5 Димитров се успокои и успя да се върне в мача. Той спечели с лекота два сервис гейма, а при 4-5 проби на нула и изнерви шотландеца. В този период той направи серия от 12-1 точки.

Снимка 257039

Източник: GettyImages

И тогава изведнъж Гришо спря да играе. Мъри си взе подаването на нула и форсира тай-брейк. В него българинът не можа да спечели нито една точка от петте си сервиса и загуби на бързо мача. Поредицата на Мъри бе 2-11 точки.

Точките в мача са 74 на 66 за Мъри. Непредизвиканите грешки направени от хасковлията са 40, а от шотландеца 25. Това реши мача. В останалото Григор бе малко по-добър.

Снимка 257040

Източник: GettyImages